Policija patvirtino, kad prie „Sigma TV“ biuro įvyko toks incidentas, ir nurodė, kad iki televizijos redakcijos atėjo apie 2 500 protestuotojų po didesnės demonstracijos prieš COVID-19 sertifikatą ir „priverstinę“ vakcinaciją, vykusios šalia prezidentūros.

„Baili ataka įvyko sekmadienio vakarą prie mūsų būstinės“ sostinėje Nikosijoje, nurodė „Sigma TV“.

„Mūsų būstinę užpuolė minia, svaidžiusi petardas ir nuniokojusi mūsų automobilius“, – sakoma kanalo pranešime.

Naujienų agentūros AFP reporteris matė tūkstančius žmonių, susirinkusių netoli „Sigma TV“ biuro Nikosijoje, jie su savimi turėjo plakatų su šūkiais, nukreiptais prieš sertifikatus, liudijančius, kad asmuo yra arba paskiepytas nuo koronaviruso, arba persirgęs COVID-19 per pastaruosius pusę metų, arba jo testas yra neigiamas.

Kitas žurnalistas pasakojo matęs sudaužytų stiklų aplink pastatą, kelis išdaužtus langus ir keturis apniokotus automobilius su „Sigma TV“ simbolika. Vienas iš automobilių buvo visiškai sudegintas.

Anksčiau sekmadienį apie 5 tūkst. žmonių surengė demonstraciją prie prezidentūros, o protestui pasibaigus maždaug pusė jų nuėjo iki televizijos būstinės, sakė policija.

Šalia biuro stovėjęs automobilis buvo padegtas, be to, padaryta žalos pastatui, nurodė policija. Vis dėlto informacijos apie sulaikytuosius ar sužeistuosius kol kas nėra.

Kipro prezidentas Niko Anastasiadis pareiškime pavadino šį smurtą „smūgiu demokratijai“ ir pažadėjo, kad vyriausybė „nepasiduos grasinimams arba prievartavimui“.

Pareigūnai „griežtai kovos“ su visais įstatymų pažeidėjais, pridūrė jis.

„Sigma TV“ nurodė, kad į pastatą įėjo policija, kad apsaugotų ten dirbančiuosius.

Vienas iš šios televizijos laidų vedėjų Nestoras Vasiliou socialiniuose tinkluose pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti stovėjimo aikštelėje liepsnojantys automobiliai ir sulaužyti baldai, panašu, gulintys pastato fojė, o fone buvo girdėti policijos sirenos.

Tviteryje jis parašė: „Dėkui Dievui, visi mes esame saugūs.“

Manoma, kad „Sigma TV“ laikosi griežtos pozicijos prieš vadinamąjį antivakserių judėjimą, į ją taikytasi ir per ankstesnius protestus, nukreiptus prieš ribojimus dėl koronaviruso.

Vienas AFP žurnalistas iš įvykio vietos pranešė, kad kiek vėliau padėtis nurimo, tačiau pastatą, kur įsikūrusi televizijos redakcija, saugojo grupė policininkų.

Kipre praėjusią savaitę įsigalioję COVID-19 sertifikatai leidžia jį turintiems gyventojams lankytis prekybos centruose, restoranuose ir kitose įstaigose.

Šalyje taip pat išplėsta vakcinacijos kampanija, leidus skiepytis 16–17 metų paaugliams, o išaugus naujų COVID-19 atvejų skaičiui sustiprintos pastangos raginant jaunus žmones vakcinuotis.

Kipre užfiksuota per 90 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu ir 384 mirties atvejai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)