Ši Pietryčių Azijos šalis šiuo metu išgyvena didžiausią susirgimų COVID-19 bangą. Kasdien fiksuojami naujų koronaviruso atvejų rekordai, o ligoninės sunkiai tvarkosi su išaugusiais pacientų srautais.

Vis griežtesnius ribojimus verslui įvedanti vyriausybė kritikuojama dėl lėto vakcinų įsigijimo, kuris dar labiau apsunkina padėtį.

Protestuotojai, nepaisydami draudimo susirinkti daugiau nei penkiems žmonėms, netoli sostinės Demokratijos paminklo sankryžos prikrovė raudonais dažais išteptų „lavonmaišių“.

„Mirsime nuo COVIDo, jei liksime namie, todėl ir privalome išeiti," – šaukė vienas protesto organizatorių.

Jis išvardijo tris reikalavimus: „Prayutas Chan-O-Cha privalo atsistatydinti be jokių sąlygų; antra, turi būti sumažintas biudžetas monarchijai ir kariuomenei bei panaudotas kovai su COVIDu, ir, trečia, turi būti įvestos „mRNA“ vakcinos.“

Ant kelio buvo ištiestas didžiulis plakatas su 2014 metų perversmo organizatoriaus Prayuto Chan-O-Cha nuotrauka, o protestuotojai trypė jo „veidą“.

Vyriausybės pastato link protestuotojus vedė grupė žmonių su dujokaukėmis, prie jų prisijungė motociklų vairuotojai, iškėlę „lavonmaišius.“

Tačiau pareigūnai anksti pastatė vandens patranką ir užblokavo pagrindinį kelią, priversdami protestuotojus trauktis.

Įvykio vietoje buvę naujienų agentūros AFP žurnalistai pranešė, kad pareigūnai taip pat panaudojo gumines kulkas ir ašarines dujas.

Tai privertė protestuotojus išsiskirstyti. Žmonės be perstojo kosėjo ir bandė praplauti akis fiziologiniu tirpalu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)