„Taip, ji išvyko. Jos išvykimas susijęs su neteisėtomis represijomis, kurias ji patyrė“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė teisininkas.

Televizijai „Dožd“ pati V. Nikulšina sakė, kad jos sprendimo išvykti priežastimi tapo „Pussy Riot“ narių persekiojimas ir pakartotiniai areštai pagal straipsnį dėl nepaklusnumo policijai.

V. Nikulšina sakė, kad šeštadienį iškart po to, kai buvo paleista iš areštinės atlikusi dvi iš eilės bausmes, ji drauge su savo partneriu Romanu Durovu ir advokatu D. Zachvatovu išvyko į oro uostą.

Ji kol kas neatskleidžia, į kurią šalį išvyko.

Aktyvistės teigimu, jos išvykimas nėra emigracija, į Rusiją ji planuoja grįžti po rugsėjį suplanuotų parlamento rinkimų.

Nuo birželio pradžios keli „Pussy Riot“ nariai, įskaitant Mariją Aliochiną, V. Nikulšiną, Aleksandrą Sofejevą, kelis kartus buvo sulaikyti ir vėliau sulaukė arešto bausmių už administracinius teisės pažeidimus.

Patys „Pussy Riot“ nariai ir jų advokatai jiems metamus kaltinimus neigia ir teigia manantys, kad sulaikymai susiję su jų priklausymu protestų grupei.

„Pussy Riot“ susikūrė 2011 metais kaip pankroko ir meninio performanso protestų grupė.

2018 metais V. Nikulšina, Piotras Verzilovas ir dar dvi „Pussy Riot“ narės atliko 15 parų laisvės atėmimo bausmes už tai, kad Pasaulio čempionato finalo rungtynių tarp Prancūzijos ir Kroatijos rinktinių 50-ąją minutę įbėgo į Maskvos Lužnikų stadiono aikštę. Rungtynes tuo metu stebėjo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir kai kurie kiti pasaulio lyderiai, tarp jų Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas).

„Pussy Riot“ teigė, kad šiuo protestu siekė atkreipti dėmesį į Rusijos policijos vykdomą piktnaudžiavimą.

Tarptautinį dėmesį „Pussy Riot“ atkreipė 2012 metais, kai surengė protestą Maskvos katedroje. Dvi grupės narės atliko laisvės atėmimo bausmes, o dar viena buvo nuteista kalėti lygtinai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)