Kaip pranešė valstybinis pramonės konglomeratas „Rostec“, kad „iš esmės naujas karinis orlaivis“ parodoje bus pristatytas antradienį.

Norėdamas padidinti visuomenės susidomėjimą, „Rostec“ prieš pristatymą paskelbė brezentu uždengto naujo naikintuvo nuotrauką su prierašu „Nori pamatyti mane nuogą?“ bei išplatino trumpą vaizdo įrašą, kuriame vaizduojami susijaudinę užsienio klientai ir virš vandens skrendančio naikintuvo šešėlis.

Uždengtas naujasis naikintuvas taip pat buvo nufotografuotas tempiamas į stovėjimo aikštelę Žukovo oro uoste. Čia nuo antradienio vyks tarptautinė aviacijos ir kosminės technikos paroda „MAKS 2021“. Jos atidaryme planuoja dalyvauti ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Kaip pranešė Rusijos žiniasklaida, naikintuvą pagamino kompanija „Suchoj“, įgyvendinanti lengvojo taktinio naikintuvo kūrimo programą.

Kitaip nei dviejų variklių naikintuvas Su-57, naujasis orlaivis yra mažesnis ir turi vieną variklį. Jo pavadinimas kol kas nežinomas, taip pat nėra informacijos apie jo galimybes arba kada jis galėtų būti priimtas į ginkluotę.

Su-57 buvo sukonstruotas, kad taptų atsvara JAV naikintuvui „F-22 Raptor“.

Rusijos naikintuvo serijinė gamyba dar tik pradedama, o naujas variklis, suteiksiantis galimybę skristi greičiau už garsą, vis dar tobulinamas. Tuo tarpu „F-22 Raptor“ jau naudojamas nuo 2005 metų.

Planuojamas pristatyti naujasis naikintuvas turėtų varžytis su JAV „F-35 Lightning II“ naikintuvu, kuris pradėtas naudoti 2015-aisiais. Rusija tikisi šį orlaivį pasiūlyti užsienio klientams.

Po „Rostec“ pranešimo Rusijos aviacijos entuziastai suskubo vykti į Žukovo oro uostą, kad galėtų įamžinti naująjį lėktuvą . Tai priminė Šaltojo karo laikus, kai Vakarų šnipai bandydavo pamatyti naujausius sovietų karo lėktuvus griežtai saugomame aerodrome, kuris buvo naudojamas kaip pagrindinis Sovietų Sąjungos karinių orlaivių bandymo centras.

„Rusija yra viena iš nedaugelio pasaulio šalių, turinti viso ciklo pajėgumus gaminti pažangias orlaivių sistemas, taip pat pripažinta madų diktuotoja kuriant kovinius lėktuvus“, – pranešė „Rostec“.

Kremlius šalies ginkluotųjų pajėgų modernizavimą pavertė svarbiausiu prioritetu, santykiams su Vakarais nusmukus iki labiausiai įtemptų Šaltojo karo laikų lygio, kai Rusija aneksavo Krymą bei buvo apkaltinta kišimusi į kitų šalių rinkimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)