Ceremonijos vaizdo įraše matyti, kaip B. al Assadas taria priesaikos žodžius, dešinę ranką padėjęs ant Korano. Kitoje tribūnos pusėje buvo padėta šalies konstitucijos tomas.

Anot organizatorių, renginyje dalyvavo daugiau nei 600 svečių, įskaitant ministrus, verslininkus, akademikus ir žurnalistus.

Rinkimai „įrodė liaudies legitimumo galią, žmonių patikėtą valstybei“, inauguracijos kalboje sakė 55-erių B. al Assadas.

Jis pridūrė, kad rinkėjai „diskreditavo Vakarų pareigūnų pareiškimus dėl valstybės, konstitucijos ir Tėvynės teisėtumo“.

Rinkimai, pratęsę B. al Assado valdžią, buvo antrieji nuo jau dešimtmetį trunkančio pilietinio karo pradžios. Per karą Sirijoje žuvo daugiau kaip pusė milijono žmonių, milijonai gyventojų buvo priversti palikti savo namus buvo smarkiai nuniokota šalies infrastruktūra.

Gegužės 26-ąją įvykusio balsavimo išvakarėse JAV, Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Vokietija ir Italija pareiškė, kad šie rinkimai nėra „nei laisvi, nei teisingi“, o susiskaldžiusi Sirijos opozicija pavadino juos farsu.

Per rinkimų kampaniją B. al Assadas paskelbė šūkį „Viltis per darbą“ ir save pateikė kaip vienintelį įmanomą į keblią padėtį patekusios šalies atstatymo architektą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)