Narkotikai buvo paslėpti konteineryje, keliavusiame iš Ekvadoro į Bazelį Šveicarijoje. Jie buvo rasti Roterdamo uoste per eilinį patikrinimą antradienį vakare.

„Laimikis, kurio vertė gatvėje yra maždaug 225 mln. eurų, yra tarp didžiausių“ konfiskuotų siuntų šiame didžiuliame uoste, pranešė prokuratūra.

„Narkotikai buvo sunaikinti“, – priduriama pranešime.

Nyderlandai tapo svarbiu narkotikų, ypač kokaino, gabenimo į Europą keliu. Dažniausiai jis eina pro Roterdamą – didžiausią Europos uostą.

Olandų pareigūnai ketvirtadienį sakė, kad drauge su tarptautiniais pareigūnais šiemet perėmė 50 t Nyderlandams skirto kokaino.

Balandį paskelbtoje Europolo ataskaitoje įspėjama, kad į žemyną plūsta „neregėtai daug kokaino, generuojančio daugelio milijardų eurų pelną“ nusikaltėlių gaujoms Europoje ir Pietų Amerikoje.

Prekyba kokainu palaiko gaujas, kurios „naudodamosi savo didžiuliais ištekliais infiltruojasi į ES ekonomiką, viešąsias institucijas ir visuomenę, ir joms kenkia“, nurodė Europolas.

Vasario mėnesį per bendrą belgų, olandų ir vokiečių policijos operaciją Hamburge ir Antverpene buvo konfiskuota rekordinė Nyderlandams skirta kokaino siunta – 23 tonos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)