„Saugumo tarnybos darbuotojai tvirtina, kad talibai iš Šebergano miesto buvo išstumti padedant šalies oro pajėgoms, grupė patyrė didelių nuostolių“, – rašė jis.

Talibano atstovai socialiniuose tinkluose penktadienį pranešė, kad kovotojai pasiekė šalies šiaurės vakaruose esančio Šebergano miesto vartus ir artimiausiu metu pradės miesto šturmą.

Buvęs Afganistano viceprezidentas A. R. Dostumas yra kilęs iš Džozdžano. Anksčiau jis feisbuke parašė, kad į Šeberganą buvo perdislokuotas Afganistano nacionalinės armijos 209-ojo korpuso specialiųjų pajėgų batalionas.

Kaip nurodė Gynybos ministerijos atstovai, per praėjusias 24 valandas vyriausybinės pajėgos likvidavo 208 kovotojus, o dar 153 kovotojai buvo sužeisti.

Per praėjusią parą aktyvūs kovos veiksmai vyko Kunaro, Nangarharo, Gazni, Paktijos, Kandaharo, Zabulo, Herato, Badgiso, Džozdžano, Samangano, Balcho, Helmando, Nimrūzo, Tacharo ir Kundūzo provincijose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)