Viktorijos valstijos premjeras Danas Andrewsas pranešė, kad Melburnas ir likusi valstijos teritorija prisijungs prie Sidnėjaus, kur jau galioja karantinas, ir bendras australų, kuriems taikomi kokie nors suvaržymai, skaičius šalyje pasieks 12 mln.

Australija, kurioje jau buvo kone visiškai nefiksuojama COVID-19 atvejų, šiuo metu bando suvaldyti delta atmainos protrūkį, kuris per mėnesį išaugo iki beveik 1 tūkst. infekcijos atvejų visos šalies mastu.
D. Andrewsas teigė priėmęs sprendimą Melburne grąžinti karantiną „su skaudančia širdimi“, tačiau tai yra „absoliuti būtinybė“. „Nėra nieko sąžiningo apie šį virusą“, – teigė premjeras, pridurdamas, kad vos 18 infekcijos atvejų Viktorijoje pavirto į tūkstančius kontaktų, kuriuos dabar privalu atsekti ir ištirti.

Kaip pranešama, šioje valstijoje karantinas prasidės ketvirtadienį vidurnaktį vietos laiku ir iš pradžių galios penkias dienas.

Tuo metu Australijos didžiausiame mieste Sidnėjuje karantinas galioja jau ketvirtą savaitę, ten virusui išplitus į bendruomenę nuo lėktuvo įgulos darbuotojų. Sidnėjaus valdžios institucijos ketvirtadienį nurodė, kad situacija stabilizavosi, per 24 val. užfiksavus 65 infekcijos atvejus, tačiau apribojimai neseniai buvo pratęsti dar dviem savaitėms, siekiant visiškai eliminuoti vietinį infekcijos perdavimą.

Tenykščiai karantino apribojimai yra švelnesni, nei galioję kituose šalies miestuose. Sidnėjaus gyventojams leidžiama išeiti iš namų pasimankštinti, nusipirkti būtinųjų prekių, nuvykti į darbą ar pas gydytoją, tačiau uždarytos mokyklos ir žmonės paraginti likti namuose.

Nuo 2020 metų kovo Australijos sienos yra daugiausiai uždaros, neleidžiama vykti į nebūtinąsias keliones. Šį mėnesį buvo iki 3 tūkst. sumažintas žmonių, galinčių per savaitę patekti į Australiją, skaičius. Prieš apribojimų įvedimą šalį kas savaitę pasiekdavo apie 250 tūkst. keliautojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)