„Šį rytą apie 400 sunkiai valdomų keleivių minia mėgino jėga prasiveržti per vartus. Jie svaidė akmenis, todėl buvome priversti panaudoti ašarines dujas“, – sakė vienas Čamano sienos perėjos pietvakarių Pakistane saugumo pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo..

„Turėjome griebtis guminių lazdų, nes žmonės darėsi nevaldomi“, – sakė kitas pareigūnas, irgi kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Čamano administracijos aukšto rango pareigūnas Jumadadas Khanas savo ruožtu nurodė, kad padėtis pasienyje dabar jau valdoma.

Talibanas trečiadienį užėmė strategiškai svarbią sienos su Pakistanu perėją Spin Boldako rajone. Tai buvo dar vienas iš virtinės islamistų kovotojų laimėjimų Afganistane, užsienio pajėgoms paspartinus pasitraukimą iš šios šalies.

Per Spin Boldako perėją eina tiesioginis kelias į Pakistano Beludžistano provinciją, kurioje dešimtmečius veikė Talibano pagrindiniai lyderiai, taip pat bazavosi nežinomas skaičius šio judėjimo rezervo kovotojų, reguliariai pereinančių į Afganistaną, prireikus sustiprinti talibų pajėgas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)