Be to, nuteistasis bus išsiųstas iš šalies, deportacijos terminai kol kas nenurodomi. Afganistanietis taip pat turės sumokėti kompensaciją nukentėjusiesiems.

Švedijos prokuratūra gegužės viduryje pateikė kaltinimus dėl pasikėsinimo nužudyti 22 metų afganistaniečiui, kuris šių metų kovo 3 d. Vetlandos mieste šalies pietuose su peiliu užpuolė septynis praeivius.

„Įtariamasis per apklausą policijoje miglotai prisiminė incidentą, bet jis prisipažino su peiliu užpuolęs žmones. Jis negalėjo suprantamai ir išsamiai paaiškinti savo veiksmų“, - pareiškė prokuroras Adamas Rullmanas.

Tyrimo metu nepatvirtinta, kad užpuoliko veiksmai buvo suplanuoti. Viskas rodo, kad aukos buvo pasirinktos atsitiktinai. Bet afganistaniečiui nebuvo nustatyta psichikos sutrikimų.

Nuteistasis yra Afganistano pilietis, jis į Švediją atvyko 2016 metais. Vyras prašė pratęsti leidimą gyventi šalyje, nors buvo nuteistas už marihuanos vartojimą.

Peiliu ginkluotas afganistanietis atakavo praeivius penkiose viešose vietose Vetlandos centre. Jis subadė septynis vyrus, kurių amžius – nuo 36 iki 75 metų, iš jų trys buvo sunkiai sužeisti. Sulaikydami užpuoliką pareigūnai paleido ugnį, nusikaltėlis buvo sužeistas į koją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)