Kvazulu Natalio provincijos vyriausiasis ministras Sihle Zikalala per spaudos konferenciją sakė, kad jo regione žuvo iš viso 26 žmonės.

„Šie žmonės žuvo susidarius spūstims, protestuotojams sukėlus riaušes“, – sakė S. Zikalala, bet nenurodė, kurioje provincijos dalyje vyko neramumai.

Ankstesnę dieną Gautengo provincijos pareigūnai patvirtino šešių žmonių žūtį.

Prezidentas Cyrilas Ramaphosa pirmadienį pasiuntė kariuomenę padėti policijai stabdyti smurtą ir plėšikavimą, išprovokuotą sprendimo pasiųsti už grotų buvusį prezidentą Jacobą Zumą.

Pietvakarinė Kvazulu Natalio provincija, iš kurios yra kilęs J. Zuma, tapo pastarųjų neramumų pagrindiniu židiniu.

Protestai įsiplieskė praeitą savaitę, kai J. Zuma pradėjo 15 mėnesių įkalinimo bausmę, jam už nepagarbą teismui vykdant tyrimą dėl korupcijos, aptemdžiusios buvusio lyderio darbo prezidento poste devynerius metus.

Apie smurto atvejus kol kas pranešama tik iš dviejų daugiausiai gyventojų turinčių provincijų – Kvazulu Natalio ir Gautengo, kuriame yra šalies ekonominė sostinė Johanesburgas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)