Gaisrą, vėlai pirmadienį kilusį Al Husseino (Huseino) ligoninėje pietiniame Nasirijos mieste, galiausiai suvaldė vietos civilinės gynybos ugniagesiai.

Vienas šaltinis medicinos tarnybose naujienų agentūrai AFP sakė, kad „pagrindinė gaisro priežastis... buvo deguonies balionų sprogimas“.

Anksti antradienį vietos sveikatos apsaugos tarnybos atstovas Haydaras al Zamili sakė, kad buvo rasti 52 žuvusiųjų kūnai ir kad dar 22 žmonės buvo sužeisti per gaisrą, „išplitusį COVID izoliacijos skyriuje“.

„Aukos mirė nuo nudegimų. Paieškos tęsiamos“, – pridūrė jis ir pažymėjo, kad pastate dar gali būti įstrigusių žmonių.

Kaip pranešama, šiame skyriuje buvo 70 lovų.

Šis pražūtingas gaisras Irako ligoninėje buvo jau antras tokio pobūdžio incidentas šalyje per pastaruosius tris mėnesius.

Prie ligoninės susirinko dešimtys jaunų protestuotojų.

Politinės „partijos mus sudegino“, skandavo jie.

Socialiniuose tinkluose taip pat pasipylė piktų pareiškimų, raginančių aukšto rango pareigūnus atsistatydinti.

Vietos valdžia įvedė nepaprastąją padėtį Di Karo muchafazoje, kurios sostinė yra Nasirija, taip pat iškvietė atostogaujančius gydytojus padėti gydyti sužeistuosius.

Irako premjeras Mustafa al Kadhemi sušaukė pasitarimą su ministrais ir saugumo tarnybų vadovais, kad būtų nustatytos gaisro priežastys, antradienį per „Twitter“ pranešė jo biuras.

Di Karo sveikatos apsaugos departamento vadovas ir gaisro nuniokotos ligoninės direktorius buvo sulaikyti policijos ir apklausti, nurodė premjero kanceliariją.

M. al Kadhemi tai pat pasiuntė skubios medicinos pagalbos į šį pietinį regioną.

„Katastrofa Al Husseino ligoninėje – aiškus įrodymas, kad irakiečių gyvybių nesugebama apsaugoti, ir tai jau laikas užbaigti“, – per tviterį parašė Irako parlamento pirmininkas Mohamedas al Halbousi (Mohamedas Habusis).

Irako vidaus reikalų ministerija per „Facebook“ parašė, kad liepsnos nuniokojo laikinus priestatus prie pagrindinio ligoninės pastato, bet gaisro priežasties neįvardijo.

Balandžio mėnesį per gaisrą vienoje Bagdado ligoninėje, kurioje irgi buvo gydomi COVID-19 pacientai, žuvo 82 žmonės ir dar 110 buvo sužeisti. Tąsyk gaisras kilo sprogus netinkamai laikytiems deguonies balionams.

Tas incidentas sukėlė didelį pasipiktinimą. Tuometis sveikatos apsaugos ministras Hassanas al Tamimi buvo nušalintas nuo pareigų ir galiausiai atsistatydino.

Irake iki šiol patvirtinta daugiau kaip 1,4 mln. koronavirusinės infekcijos atvejų, per 17 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)