Ekstremistiniais kanalais ir pokalbių grupėmis pripažinti „Grodno dlia Žyzni new“, „Hrodna.life“, „Ošmiany dlia žyzni Čat“, „Ivje dlia žyzni“, „Oktiabrskij rn Minsk SDŽ/BNR“, „Oktiabrskij 97%", „Angarskaja dlia žyzni“, „Čižovka dlia žyzni“, „Zavodskoj 97%", „Minsk 97%", Minsko režimui tęsiant spaudimą autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos oponentams ir nepriklausomiems žurnalistams.

Kaip pranešė Baltarusijos generalinė prokuratūra, „nustatyta, kad juose buvo raginimų, kurstančių masinius neramumus, chuliganizmą, smurto naudojimą prieš teisėsaugos pareigūnus, siekiant trukdyti jų teisėtai veiklai, taip pat skelbta įžeidžianti informacija, kurstanti socialinį priešiškumą ir nesantaiką“.

Remdamasi įstatymu „Dėl kovos su ekstremizmu“ prokuratūra parengė ir išsiuntė teismams prašymus pripažinti šių pokalbių svetainių ir kanalų medžiagą ekstremistine.

„Teismai visiškai patenkino prokurorų prašymus ir leido nedelsiant vykdyti sprendimus, kurių kopijos išsiųstos Informacijos ministerijai, kad [kanalai] būtų įtraukti į respublikinį ekstremistinės medžiagos sąrašą ir būtų blokuojami interneto šaltiniai, prisidedantys prie tokios medžiagos platinimo Baltarusijos teritorijoje “, – pranešė Generalinė prokuratūra.

Po praėjusį rugpjūtį surengtų rinkimų, kuriuose A. Lukašenka užsitikrino šeštą kadenciją, šalį kelis mėnesius krėtė beprecedenčiai protestai. Baltarusių opozicija ir Vakarai rinkimus laiko suklastotais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)