Iki šiol Tailande buvo registruota daugiau nei 345 tūkst. užsikrėtimo ir 2791 mirties atvejis. Dauguma jų buvo registruoti per pastarąją balandį prasidėjusią užsikrėtimų bangą.

Pirmą kartą Tailando elito ir politikų lankomuose klubuose prabangiame naktinio Bangkoko rajone registruotą protrūkį dar sustiprino lėtas gyventojų vakcinavimas ir riboti testavimo pajėgumai.

„Padėtis kelia nerimą“, – pripažino sveikatos apsaugos ministras Anutinas Charnvirakulas.

„Mes turime daug naujų patvirtintų atvejų, o delta atmaina išplito į kitas provincijas, kur įsikūrusios gamyklos“, – sakė jis.

Sveikatos apsaugos pareigūnai taip pat nurodė, kad stebi septynis žmones, užsikrėtusius abiem – alfa ir delta – atmainomis.

Naujų papildomų apribojimų įvesta dar devyniose provincijose, kur pastebimas nuolatinis užsikrėtimo atvejų augimas.

Ankstyvą pirmadienio rytą, kai įsigaliojo nuo 21 val. iki 4 val. trunkanti komendanto valanda, visame Bankoke atsirado patikrinimo punktai. Apsaugines kaukes ir veido skydelius užsidėję policijos pareigūnai stabdė automobilius sostinės centre.

Gyventojams uždrausta būriuotis didesnėmis nei penkių žmonių grupėmis, o visuomeninis transportas nebevažinės nuo 21 valandos.

Maisto parduotuvės, restoranai, bankai, vaistinės ir elektronikos prekių parduotuvės, esančios dideliuose prekybos centruose, galės dirbti, tačiau kitos parduotuvės bus laikinai uždarytos.

Tailando pareigūnai pirmadienį taip pat davė leidimą naudoti Kinijoje pagamintą vakciną „Sinovac“ pirmajai skiepų nuo COVID-19 dozei ir „AstraZeneca“ – antrajai.

Kodėl buvo priimtas toks sprendimas, valdžia nepaaiškino, tačiau sekmadienį pareigūnai pranešė, kad beveik 900 medicinos darbuotojų, dauguma kurių buvo paskiepyti „Sinovac“, buvo patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu.

Sveikatos apsaugos darbuotojai pridūrė, jog medicinos darbuotojai, jau paskiepyti dviem vakcinos „Sinovac“ dozėmis, gaus papildomą „AstraZeneca“ arba „Pfizer-BioNTech“ skiepą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)