Mažiausiai penki civilinės gvardijos pareigūnai ir vienas iš migrantų buvo sužeisti per bandymą kirsti sieną ankstų pirmadienio rytą, pranešė Ispanijos vyriausybės delegacijos Meliljoje atstovas.

Su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs pareigūnas nurodė, kad likusius migrantus sustabdė sienos apsaugos darbuotojai Maroko pusėje.

Pasak jo, visi migrantai atvykę iš Užsachario Afrikos šalių. Tiems, kuriems pavyko patekti į Melilją, atliekami testai dėl COVID-19 vietos migrantų paskirstymo centre ir jie bus karantinuoti, nurodė pareigūnas.

Melilja ir kitas Ispanijos anklavas Šiaurės Afrikoje Seuta turi vieninteles Europos Sąjungos sausumos sienas su Afrika, todėl daug migrantų per šias teritorijas bando patekti į Europą.

Tūkstančiai migrantų, įskaitant šimtus nepilnamečių be suaugusiųjų palydos, atvyko į Seutą gegužės viduryje, tarp Ispanijos ir Maroko kilus diplomatiniam ginčui dėl Vakarų Sacharos, aštuntajame dešimtmetyje Rabato aneksuotos teritorijos, ateities.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)