Televizijos operatoriaus Aleksandro Laškaravos kūną sekmadienį jo namuose aptiko jo motina, skelbė televizijos kanalas „Pirveli“, kuriam A. Laškarava dirbo. Jis buvo vienas iš kelių dešimčių žurnalistų, kuriuos pirmadienį užpuolė tądien planuotų LGBT eitynių priešininkai.

Eitynių „Tbilisi March For Dignity“ organizatoriai atšaukė renginį, nurodydami, kad valdžios institucijos nesuteikė reikiamų saugumo garantijų. Eitynių priešininkai užblokavo pagrindinę sostinės gatvę, pasmerkė įvykį norėjusius nušviesti žurnalistus kaip LGBT propagandistus ir mėtė į juos šakas ir butelius.

A. Laškaravą, pasak jo kolegės Mirandos Baghaturia, sumušė 20 žmonių minia. Vietos televizijos stotys vėliau parodė ant A. Laškaravos veido atsiradusias mėlynes ir aplink jį ant žemės telkšojusį kraują. Anot žiniasklaidos, jis patyrė daugybę sužalojimų ir jam teko operuotis, tačiau jis ketvirtadienį buvo išrašytas iš ligoninės.

Jo mirties priežastis iš karto nebuvo aiški.

Policija pradėjo tyrimą dėl A. Laškaravos mirties, kurią Sakartvelo premjeras Iraklis Garibašvilis ir prezidentė Salome Zurabišvili apibūdino kaip „tragišką“. S. Zuribašvili pasmerkė smurtą, tačiau I. Garibašvilis pareiškė, kad planuotas eitynes organizavo „radikalios opozicijos“ jėgos, kurioms, pasak jo, vadovavo iš šalies išvykęs buvęs prezidentas Mikhailas Saakašvilis.

Sekmadienį Tbilisyje susirinko didžiulė protestuotojų minia, kuri reikalavo, kad būtų nubausti už ataką prieš žurnalistus atsakingi asmenys bei atsistatydintų I. Garibašvilis. Kai kurie protestuotojai kaltino premjerą paskatinus smurtą, nes šis anksčiau viešai pasmerkė šias LGBT eitynes.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)