Į šiaurę nuo Majami Byčo esančiame Surfsaido miestelyje stovėjęs 1981 m. pastatytas 12 aukštų pastatas sugriuvo birželio 24 dieną, kai jame tuo metu miegojo dešimtys gyventojų.

„Patvirtintų mirčių skaičius dabar yra 90. Identifikuota 71 auka“, – teigė Majamio-Deid apygardos merė Daniella Levine Cava, pridurdama, kad buvo rasta 217 žmonių, o 31 asmens buvimo vieta dar nėra žinoma.

Anot jos, iš nelaimės vietos buvo pašalinta daugiau kaip 6 tūkst. tonų betono ir kitų nuolaužų. Toliau visą parą vyksta žuvusiųjų paieškos operacija, gelbėtojams jau pavyko pasiekti pastato požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, teigė Majamio-Deid priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas Alanas Cominsky'is.

Jis atsisakė nurodyti galimą operacijos pabaigos datą. „Tai vis dar yra metodiškas procesas... jie kasa rankomis. Tai lėtas procesas“, – teigė jis.

Šiuo metu atliekami keli tyrimai, siekiant nustatyti pastato griūties priežastį.

2018 m. parengtoje ataskaitoje, kurią paskelbė miesto pareigūnai, nurodoma, kad pastate galimai būta „didelių struktūrinių pažeidimų“. Balandį laiške, adresuotame komplekso gyventojams, daugiabučių namų asociacijos pirmininkas Jeanas Wodnickis kalbėjo apie sparčiai prastėjančią 40 metų senumo pastato būklę ir netrukus turėjo būti pradėti jo remonto darbai.

Vietos valdžios pareigūnai po nelaimės nurodė atlikti greta stovinčių pastatų saugumo patikrinimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)