Naujojo Pietų Velso valstijos vyriausybės vadovė Gladys Berejiklian dėl to kaltina gyventojų, kurie susitikinėja nepaisant karantino, aplaidumą. „Jei rizikuojate patys, keliate riziką visai savo šeimai – o tai reiškia išplėstinę šeimą, taip pat artimiausius draugus ir pažįstamus“, - kalbėjo ji.

Jau daugiau kaip dvi savaites Sidnėjaus gyventojai savo namus gali palikti tik dėl svarios priežasties. Kol kas ribojimai galios iki liepos 16 dienos. Didžiausias Australijos miestas de facto yra atkirstas nuo likusios šalies dalies.

Australija, priešingai nei Europos šalys, vykdo strategiją, kurios tikslas nebeturėti užsikrėtimų virusu. Dėl to vyriausybė praktiškai uždarė sienas ir jau esant mažai užsikrėtimų skelbia vietinius, tačiau griežtesnius karantinus.

Ši strategija leido australams per pandemija gyventi santykinai normalų gyvenimą ir kartu išvengti didelio mirčių skaičiaus.

Nuo pandemijos pradžios Australijoje registruota daugiau kaip 30 000 infekcijų ir 910 mirties atvejų. Tačiau vakcinacijos kampanija vyksta lėtai. Pilnai paskiepyta tik apie 10 proc. australų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)