Premjero teigimu, pertvarkymas reiškia „kartų atsinaujinimą“, nes vidutinis ministrų amžius dabar yra 50, o ne 55 metai.

Moterys vyriausybėje dabar sudarys 63 proc., palyginti su 54 proc. iki pertvarkymo.

„Tai dar kartą išskirs mūsų šalį iš kitų moterų ir vyrų lygybės klausimu“, – pareiškė P. Sanchezas.

Premjero mažumos koaliciją sudaro socialistai ir kraštutinių kairiųjų partija „Podemos“, o pastaroji partija išlaikys savo penkis portfelius 22 narių ministrų kabinete.

Užsienio reikalų ministrę Aranchą Gonzalez Layą (Arančą Gonsales Lają) poste pakeitė Jose Manuelis Albaresas (Chose Manuelis Albaresas), ėjęs Ispanijos ambasadoriaus Prancūzijoje pareigas.

Ministrų kabinetą taip pat paliko vyriausybėje antrą vietą pagal svarbą užėmusi socialistė Carmen Calvo (Karmen Kalvo).

P. Sanchezas pateikė karaliui naują kabineto sudėtį kiek anksčiau šeštadienį.

Per pastaruosius kelis mėnesius Ispanijos vyriausybė buvo susilpnėjusi.

Gegužės pradžioje regioniniuose rinkimuose Madride „Podemos“ ir socialistus aplenkė konservatyvioji Liaudies partija (PP).

Po rinkimų viešosios nuomonės apklausose PP lenkė socialistus – gegužės pabaigoje surengtos apklausos parodė, kad PP ir kraštutinių dešiniųjų partija „Vox“ kartu laimėtų absoliučią daugumą parlamente, jei visuotiniai rinkimai įvyktų nedelsiant.

Birželio mėnesį vyriausybės sprendimas suteikti malonę devyniems katalonų separatistams taip pat nesulaukė didelio palaikymo. Ispanija birželio 22 dieną suteikė malonę devyniems Katalonijos lyderiams, nuteistiems už šio šiaurės rytinio regiono mėginimą 2017 metais užsitikrinti nepriklausomybę.

Sprendimą pasmerkė Ispanijos dešinioji opozicija, taip pat Aukščiausiasis Teismas, tačiau Madridas tikėjosi, kad jis suteiks impulsą deryboms su naujuoju Katalonijos vadovu Pere Aragonesu (Perė Aragonesu), kuris yra atviresnis dialogui nei griežtos pozicijos besilaikęs jo pirmtakas.

Nuo P. Sanchezo koalicijos atėjimo į valdžią ji iš dalies rėmėsi kairiosios pakraipos Katalonijos separatistų partijos ERC parama, kuri mainais reikalavo derybų dėl separatistinio konflikto Katalonijoje sprendimo.

Praėjus savaitei po malonės suteikimo, P. Aragonesas pranešė, kad separatistai rugsėjo antroje pusėje atnaujins derybas su vyriausybe.

Birželį atlikta sociologinių tyrimų bendrovės „Ipsos“ atlikta apklausa parodė, kad 53 proc. ispanų nepritarė malonės suteikimui, tačiau 68 proc. katalonų palaikė sprendimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)