Kinijos kibernetinės erdvės administracija praėjusį sekmadienį jau buvo pašalinusi vos keliomis dienomis anksčiau JAV akcijų rinkoje debiutavusios „Didi“ pagrindinę programėlę, kol buvo atliekama kibernetinio saugumo peržiūra.

25 papildomai pašalintos programos apima „Didi Enterprises“, taip pat „Didi“ vairuotojams skirtas programas.

„Didi“ atstovas spaudai neatsakė į prašymą pakomentuoti.

Kiek anksčiau šią savaitę Kinijos institucijos pareiškė stiprinančios užsienyje kotiruojamų bendrovių priežiūrą.

Naujosios planuojamos priemonės numato griežtesnį duomenų saugumo ir tarpvalstybinių duomenų srautų reguliavimą, taip pat griežtesnį konfidencialių duomenų valdymą.

„Didi“ tapo dar viena Kinijos vyriausybės dėmesio sulaukusi įmonė.

Savaitės pradžioje internetinės erdvės prievaizdė pareiškė, kad tyrimo metu buvo nustatyta „rimtų“ „Didi“ vykdytų asmens duomenų rinkimo ir naudojimo pažeidimų. Pareiškime sakoma, kad įmonei buvo liepta „ištaisyti problemas“, tačiau nebuvo pateikta smulkesnės informacijos.

Be to, pasak institucijos, „Didi“ negalės aptarnauti naujų klientų, kol nebus baigti tyrimai.

„Didi“ buvo įkurta 2012 metais kaip taksi iškvietimo platforma ir netrukus išsiplėtė, apimdama kitas pavėžėjimo galimybes, įskaitant pavėžėjimo paslaugas asmeniniais automobiliais ir autobusais. Bendrovė teigia investuojanti į elektromobilius, dirbtinį intelektą ir kitas technologijas.

Birželio 30 dieną „Didi“ Niujorko vertybinių popierių biržoje (NYSE) surengė pirminį viešą akcijų platinimą (IPO), per kurį pritraukė 4,4 mlrd. JAV dolerių.

Valdančioji Komunistų partija pernai pradėjo griežtinti sparčiai besikeičiančios Kinijos internetinės erdvės kontrolę, pradėdama antimonopolinius ir kitus tyrimus.

Šių metų pradžioje institucijos paskyrė prekybos milžinei „Alibaba“ 2,8 mlrd. JAV dolerių baudą už antimonopolinių įstatymų pažeidimus bei pradėjo tyrimą maisto tiekimo platformos „Meituan“ atžvilgiu dėl įtariamo monopolinio elgesio.

Šeštadienį Kinijos rinkos reguliuotoja po antimonopolinio tyrimo blokavo „Tencent“ palaikomų vaizdo žaidimų srautinės transliacijos platformų „Huya“ ir „Douyu“ susijungimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)