Du asmenys, nukauti Haičio policijos, ir dar 15 kitų įtariamųjų „galėjo priklausyti [Kolumbijos] nacionalinei kariuomenei ir paliko ją 2018–2020 metais, per spaudos konferenciją sakė generolas Jorge Luisas Vargasas.

J. Moise'as buvo nušautas trečiadienį paryčiais, į jo rezidenciją įsiveržus 28 smogikų būriui, kurį sudarė 26 Kolumbijos ir du haitiečių kilmės JAV piliečiai, nurodė Port o Prensas. Prezidento žmona Martine (Marten) per ataką buvo sužeista.

Kolumbijos valdžia nepateikė jokios išsamesnės informacijos apie įtariamų asmenų tarnybą kariuomenėje ir pasitraukimo iš jos priežastis.

Du iš įtariamųjų gegužės 6-ąją išskrido iš Bogotos į Panamą, o iš ten – į Santa Domingą, Dominikos Respublikos sostinę. Šiame mieste jie išbuvo keturias dienas ir išskrido į Haitį, sakė J. L. Vargasas.

Kiti kolumbiečiai į Dominikos Respubliką, kuri yra toje pačioje saloje kaip Haitis, atvyko birželio 4-ąją ir po dviejų dienų išvyko į Port o Prensą.

Kolumbija nurodė turinti informacijos apie keturių bendrovių ryšį su šiuo nusikaltimu, bet daugiau detalių nepateikė.

Kolumbijos prezidentas Ivanas Duque anksčiau pranešė, kad Kolumbija pasiųs į Haitį žvalgybos misiją, turėsiančią padėti tirti.

Haičio policijos vadovas Leonas Charles'is sakė, kad trys smogikų būrio nariai buvo nukauti policijos, dar 17 – suimti. Kiti aštuoni tebėra laisvėje.

Kolumbijos laikraštis „El Tiempo“ pranešė, kad tarp suimtųjų yra 40-metis Manuelis Antonio Grosso Guarinas – vienas labiausiai patyrusių kolumbiečių karių.

Kitas yra Francisco Eladio Uribe (Fransiskas Eladijas Uribė), pasak jo partnerės, 2019 metais pasitraukęs iš kariuomenės po 20 metų tarnybos.

Partnerė, vardu Yuli, vienam radijui sakė, kad F. E. Uribe buvo pasamdytas vienos apsaugos bendrovės, teikiančios asmens sargybinių paslaugas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)