Kaimyninio Kazachstano seismologai informavo, požeminių smūgių židinys glūdėjo apie 40 km gylyje, o epicentras buvo už 739 km į pietvakarius nuo Kazachstano didžiausio miesto Almatos.

Rusijos geofizikos tarnyba nurodė, kad drebėjimas įvyko 7 val. 12 min. vietos(5 val. 12 min. Lietuvos) laiku. JAV Geologijos tarnybos duomenimis, drebėjimo stiprumas buvo 5,8 balo.

„Žemės drebėjimo epicentras buvo už 165 km į šiaurės rytus nuo Dušanbės, už 21 km į rytus nuo Garmo. Epicentre intensyvumas siekė šešis balus, Dušanbėje – iki trijų balų“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Rusijos geofizikos tarnybos darbuotoja Zarina Mamatkulova.

„Langari Šocho kaimiškoje savivaldybėje Tadžikabado rajone per žemės drebėjimą žuvo penki žmonės; du nepilnamečiai, gyvenantys Hidžborako kaimiškoje savivaldybėje Rašto rajone... hospitalizuoti“, – sakė Tadžikistano nepaprastųjų situacijų ir civilinės gynybos komiteto atstovas Umedas Jusufis.

Pasak jo, požeminiai smūgiai apgadino namų ir kitų pastatų virtinėje kaimų.

Tadžikistano prezidentas Emomalis Rachmonas nurodė įkurti komisiją, turėsiančią įvertinti padėtį, nustatyti žalos mastą ir koordinuoti padarinių likvidavimo operacijas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)