Nuo 2014-ųjų, kai Maskva aneksavo Krymo pusiasalį, Ukrainos kariuomenė yra įsivėlusi į konfliktą su separatistų kovotojais rytiniuose Donecko ir Luhansko regionuose.

Ukrainos kariuomenė penktadienį feisbuke paskelbė, kad per pastarąsias 24 valandas separatistai 11 kartų atakavo jos karius granatsvaidžiais ir kulkosvaidžiais. „Priešui paleidus ugnį, buvo mirtinai sužeistas vienas Jungtinių pajėgų narys“, – sakoma pranešime, kuriame priduriama, kad dar vieną karį sužalojo kulka.

Po šios žūties bendras šios savaitės aukų skaičius išaugo iki trijų, pirmadienį per separatistų atakas žuvus dviem ukrainiečių kariams ir dar keturiems patyrus sužalojimų.

Ukraina kaltina separatistus beveik kasdien organizuojant atakas ir taip pažeidžiant pernai suderėtas paliaubas. Trečiadienį aukšto rango Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pareigūnas teigė, kad per pastarąsias dvi savaites „padaugėjo paliaubų pažeidimų“.

Per konfliktą, kuris jau pareikalavo daugiau kaip 13 tūkst. gyvybių, nuo šių metų pradžios žuvo daugiau kaip 40 ukrainiečių karių, palyginti su 50 per visus 2020 m. Tuo metu separatistai praneša apie maždaug 30 kovotojų mirtis.

Ukraina ir Vakarų sąjungininkės kaltina Rusiją remiant separatistus, tačiau Maskva tai neigia.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)