Su balandį prasidėjusia trečiąja infekcijų banga kovojančioje šalyje penktadienį patvirtinti 9 276 nauji COVID-19 atvejai ir 72 mirtys.

Viena Tailando vyriausybės kovos su koronavirusu darbo grupės pareigūnė paskelbė apie apribojimų griežtinimą po penktadienį įvykusio kelių valandų trukmės posėdžio.

Kaip pranešama, be kita ko, pirmadienį įsigalios 21 val. prasidedanti ir 4 val. ryto pasibaigianti komendanto valanda ir žmonių bus prašoma dirbti iš namų. Šie apribojimai paveiks daugiau kaip 10 mln. gyventojų turinčią sostinę ir ją supančias bei pietines provincijas.

„Atsiprašome už sukeltus sunkumus žmonėms, gyvenantiems teritorijose, kuriose galioja griežčiausi apribojimai, tačiau tai veiksmingai prisidės prie ligos suvaldymo. Tailandas nugalės“, – teigė kovos su koronavirusu darbo grupės atstovė Apisamai Srirangson.

Ji pridūrė, kad taip pat bus draudžiamos nebūtinosios kelionės. Gyventojai galės susiburti ne didesnėmis kaip penkių žmonių grupėmis, o nuo 21 val. neveiks viešasis transportas. Toliau bus leidžiamas maisto produktų parduotuvių, restoranų, bankų, vaistinių ir elektronikos prekių parduotuvių darbas, tačiau kitos parduotuvės turės užverti duris. Negana to, prekybos centrai turės užsidaryti iki 20 val.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)