Taivano užsienio reikalų ministerijos atstovė Joanne Ou sakė, kad po trečiadienį įvykdyto įžūlaus nužudymo ambasada „saugumo sumetimais“ uždaryta.

„Liepos] 8-ąją, auštant, ambasados apsaugos darbuotojai pastebėjo, kad į ambasados kiemą įsilaužė ginkluotų vyrų grupė. Apsaugos darbuotojai iškart pranešė ambasados darbuotojams ir Haičio policijai“, – naujienų agentūrai AFP sakė atstovė.

„Haičio vyriausybės prašymu ir siekdama padėti sulaikyti įtariamuosius ambasada leido Haičio policijai patekti į savo teritoriją“, – pridūrė ji.

Taivano ambasados Port o Prense interneto svetainėje paskelbtame pareiškime sakoma, kad policija operaciją pradėjo maždaug 16 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku ir sėkmingai areštavo 11 įtariamųjų.

Haitis yra viena iš vos 15 valstybių, diplomatiškai pripažįstančių Taivaną. Dauguma šių šalių yra nedidelės Lotynų Amerikos ir Ramiojo vandenyno regiono valstybės.

Taivano ambasada Port o Prense yra netoli privačios rezidencijos, kur buvo nušautas J. Moise'as.

Ketvirtadienį Haičio policija paskelbė, kad prezidentą jo namuose nužudė 28 narių – amerikiečių ir kolumbiečių – būrys, kurio aštuoni nariai tebėra laisvėje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)