Nacionalinė žvalgybos tarnyba apytikriai paskaičiavo, kad K. J. Unas neseniai neteko 10–20 kilogramų, ketvirtadienį reporteriams pranešė įstatymų leidėjas Kim Byung Kee, informuotas minėtosios tarnybos.

Šie komentarai atsirado po to, kai Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida parodė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas gerokai sulieknėjęs Kim Jong Unas. 37-erių metų amžiaus Šiaurės Korėjos lyderis birželio mėnesį vėl pasirodė visuomenei po beveik visą gegužę trukusios pertraukos.

„Regis, jis neturi sveikatos problemų“, – sakė K. B. Kee ir pridūrė, kad K. J. Unas tebedalyvauja svarbiuose Šiaurės Korėjos politiniuose renginiuose.

Nacionalinės žvalgybos tarnybos pareigūnai sako, kad apie tai, jog Kim Jong Unas yra sveikas patvirtina ir ta aplinkybė, jog nepavyko rasti „importinių vaistų tiekimo klinikai, kurioje paprastai gydosi Šiaurės Korėjos lyderis, įrodymų“. Pareigūnai taip pat pažymėjo, kad pastaruoju metu KLDR vadovas aktyviai dirba.

Be to, Kim Jong-unas tikriausiai nesiskiepijo nuo koronaviruso, mano Nacionalinės žvalgybos valdybos darbuotojai.

Pietų Korėjos žvalgybos vertinimu, praėjusių metų pabaigoje Kim Jong-unas svėrė apie 140 kg.

Birželio pradžioje Amerikos portalas „NK News“ atliko viešai prieinamų Kim Jong Uno nuotraukų ir vaizdo įrašų analizę ir padarė prielaidą, kad jis pastaraisiais mėnesiais gerokai sulyso. Portalas atkreipė dėmesį į Kim Jong Uno rankinį laikrodį: jo dirželis buvo vis tvirčiau susegamas.

Taip pat K. B. Kee pranešė, jog buvo atleistas vyresnysis Šiaurės Korėjos vyriausybės valdininkas Ri Pyong Cholas.

Anot kito įstatymų leidėjo Ha Tae Keungo, Nacionalinė žvalgybos tarnyba atskleidė, jog Šiaurės Korėjos programišiai įsilaužė į Pietų Korėjos Branduolinės energijos tyrimų institutą ir Nacionalinį branduolinės sintezės tyrimų institutą.