„Toks sprendimas buvo priimtas birželio 28 d.“, - sakė ji.

Anksčiau Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius pareiškė, jog Ryga turi atmesti Minsko prašymą dėl V. Cepkalos ekstradicijos, kadangi Baltarusijos valdžia nori susidoroti su opozicijos aktyvistu. Panašią poziciją išsakė ir Latvijos teisingumo ministras Janis Bordanas.

Baltarusijos tyrimų komiteto pirmininkas Ivanas Noskevičius vasario 11 d. pranešė, kad Minskas nusiuntė Rygai oficialų prašymą išduoti V. Cepkalą. Latvijos generalinė prokuratūra patvirtino gavusi Baltarusijos prašymą ir jį svarstanti.

Baltarusijos valdžia kaltina V. Cepkalą padarius su korupcija susijusių nusikaltimų ir gavus itin didelių kyšių.

V. Cepkala, kurį Baltarusijos centrinė rinkimų komisija atsisakė įregistruoti kandidatu į prezidentus, išvyko iš Baltarusijos praėjusių metų liepos pabaigoje su dviem vaikais, kai sužinojo, kad jį ruošiamasi sulaikyti. Iš pradžių jis buvo Rusijoje, vėliau persikėlė į Ukrainą. Rugpjūčio viduryje iš Baltarusijos į Maskvą, o paskui į Ukrainą išvažiavo jo žmona, kuri aktyviai dalyvavo kitos kandidatės į prezidentus Sviatlanos Cichanouskajos rinkimų kampanijoje. Vėliau jie išvyko į Lenkiją, o šiuo metu Cepkalų šeima gyvena Latvijoje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)