JAV Nacionalinis uraganų centras (NHC) pranešė, kad „Elsa“ vėjų greitis siekia 120 km per val. ir kad 23 val. (trečiadienį 6 val. Lietuvos laiku) ji buvo prie pat Tampos įlankos rajono.

„Smarkios liūtys ir gūsingi vėjai juda tolyn nuo kranto per Floridos pietvakarinius ir vakarų centrinius“ rajonus, sakoma pranešime.

Pasiekęs sausumą Floridoje uraganas ketvirtadienį turi slinkti pietrytine JAV dalimi, nurodė NHC.

Dėl galimos iki 1,5 m štorminės patvankos Tampos oro uostas nuo antradienio 17 val. mažiausiai iki trečiadienio 10 val. sustabdė komercinius skrydžius.

Slinkdama per Karibus „Elsa“ padarė daug žalos ir pareikalavo mažiausiai trijų gyvybių. Penktadienį ji buvo paskelbta pirmuoju šiemetinio Atlanto sezono uraganu, šeštadienį susilpnėjo iki atogrąžų audros, o antradienį vėl virto uraganu.

Kuboje dėl audros buvo evakuota per 100 tūkst. žmonių. Šalies meteorologai pranešė, kad vėjo greitis siekė 100 km per valandą.

Prognozuojama, kad „Elsa“ slinks vakarų kryptimi, todėl Florida turėtų išvengti blogiausių padarinių: uraganas turi praslinkti šonu pro valstijos pietvakarius. Anksčiau tikėtasi tiesioginio audros smūgio.

Serfsaide Floridos rytinėje pakrantėje, kur birželio 24 dieną iš dalies sugriuvo daugiaaukštis gyvenamasis pastatas, pareigūnai vėlai sekmadienį valdomais sprogimais nugriovė likusią pastato dalį, nes baiminosi didesnės žalos, jei pastatą nugriautų „Elsa“.

Namo griūties aukų yra 36, bet dar 109 žmonės šiuo metu laikomi dingusiais.

Pirmadienį Majamio–Deido apygardos merė Daniella Levine Cava televizijai CNN sakė, jog pareigūnai „labai tikisi“, kad dėl „Elsa“ nereikės stabdyti paieškos ir gelbėjimo darbų.