„Buvo aptiktas 21 migranto kūnas, kai liepos 4 dieną sudužo jų valtis, ir išgelbėta dar 50“, – naujienų agentūrai AFP sakė Nacionalinės gvardijos atstovas Houcemas Eddine'as Jebablis. Pasak jo, visi šie migrantai mėgino pasiekti Europą iš Užsachario Afrikos.

H. E. Jebablis taip pat nurodė, kad nuo birželio 26 dienos sudužo keturi iš Sfakso plaukę migrantų laivai. Iki šiol ištraukti 49 žmonių kūnai ir dar 78 žmonės išgelbėti.

Šeštadienį prie pietinės Tuniso pakrantės sudužo iš Libijos plaukęs laivas su 127 žmonėmis. Humanitarinė organizacija Raudonasis Pusmėnulis nurodė, kad po nelaimės dingo 43 migrantai. Pasak Tuniso gynybos ministerijos, kariuomenė išgelbėjo „84 nelegalius įvairių tautybių migrantus“, įskaitant iš Bangladešo, Čado, Egipto, Eritrėjos ir Sudano.

Per Tunisą ir kaimyninę Libiją į Europą mėgina patekti daugybė migrantų, daugiausiai iš Užsachario Afrikos. Gegužės pradžioje JT pabėgėlių agentūra (UNHCR) nurodė, kad šiemet mėgindami perplaukti Viduržemio jūrą žuvo mažiausiai 500 žmonių, ar trigubai daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)