Izraelio kariškiai nurodė, kad naikintuvai „smogė vienai ginklų gamybos vietai ir raketų leidimo įrenginiui, priklausantiems teroro organizacijai „Hamas“.

Pasak šaltinių saugumo tarnybose ir įvykių liudininkų Gazos Ruože, antskrydžių taikiniai buvo į vakarus nuo Gazos miesto ir anklavo šiaurinėje dalyje. Pranešimų apie nukentėjusius arba žuvusius žmones kol kas nebuvo. „Smūgiai buvo surengti atsakant į padegamuosius balionus, leistus į Izraelio teritoriją“, – sakoma kariuomenės pranešime.

Pasak Izraelio priešgaisrinės tarnybos, penktadienį ir šeštadienį padegamieji balionai sukėlė gaisrų pietiniame Eškolo regione. Ketvirtadienį tame pačiame regine buvo greitai užgesinti keturi nedideli padegamųjų balionų sukelti gaisrai.

Izraelis anksti penktadienį atsakė aviacijos smūgiais, anot kariškių, nutaikytais į „ginklų gamybos vietą“, priklausančią „Hamas“.

Kol kas nebuvo jokių ženklų, kad „Hamas“ yra atsakinga už naujausius padegamųjų balionų paleidimus.

Gegužės 21 dieną buvo paskelbtos paliaubos po 11 dienų trukusių kautynių tarp Izraelio, „Hamas“ ir kitų Gazos Ruožo palestiniečių ginkluotų grupių.

Nuo to laiko įvyko virtinė incidentų, įskaitant padegamųjų balionų leidimą praeitą mėnesį ir Izraelio rengtus aviacijos smūgius.

Per konfliktą gegužę žuvo 260 palestiniečių, kurių dalis buvo kovotojai, nurodė Gazos Ruožo tarnybos.

Tuo metu Izraelyje, į kurį kovotojai leido šimtus raketų, žuvo 13 žmonių, įskaitant vieną karį, pranešė policija ir kariuomenė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)