Italų kardinolas Angelo Becciu, kuris buvo vienas įtakingiausių Vatikano dvasininkų ir artimas popiežiaus Pranciškaus sąjungininkas, prieš Šventojo Sosto tribunolą stos liepos 27 d.

Šis 73-ejų metų amžiaus dvasininkas iš pareigų atleistas praėjusių metų rugsėjį, kai jam buvo pareikšti kaltinimai Vatikano labdaros fondų pinigus pervedus savo broliams ir seserims.

A. Becciu bus patrauktas baudžiamojon atsakomybėn dėl turto grobstymo, piktnaudžiavimo valdžia ir liudytojų papirkinėjimo byloje, susijusioje su skandalu dėl nuostolingų Vatikano investicijų Londono centre. Šis kardinolas vadovavo Šventojo Sosto investicijoms į prabangiame Londono Čelsio rajone įsikūrusį pastatą, kuris buvo pertvarkytas į 50 prašmatnių apartamentų. A. Becciu visus kaltinimus iki šiol neigia.

Tarp kaltinamųjų ir Rene Bruelhartas, buvęs Vatikano finansų sargo – Finansų informacijos tarnybos (FIA) – vadovas. Jis prieš tribunolą aiškinsis dėl piktnaudžiavimo valdžia. Tokių pat kaltinimų sulauks ir Enrico Crasso, investicinių fondų valdytojas, kontroliavęs milijonus Vatikanui priklausančių eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)