„Zarubežneft“ kol kas neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pakomentuoti šį sąrašą, paskelbtą tinklalapyje e-disclosure.ru, valdomame rusų naujienų agentūros „Interfax“. Tame sąraše nurodoma, kad F. Fillonas yra šios naftos bendrovės valdybos narys nuo birželio 28 dienos.

F. Fillonas, vadovavęs Prancūzijos vyriausybei 2007–2012 metais, kai šalies prezidentas buvo Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi), Rusijos valstybinės naftos ir dujų įmonės veikloje dalyvauja kaip konsultacinės įmonės „Apteras“ vadovas.

Ekspremjeras įkūrė „Apteras“ po savo nesėkmingo kandidatavimo į prezidento postą 2017 metais. Jo kampaniją sužlugdė skandalas dėl žmonos fiktyvaus įdarbinimo parlamento padėjėja. Dėl šio epizodo teismas pernai birželį skyrė F. Fillonui penkerius metus kalėti, kurių treji skirti lygtinai.

F. Fillonas jau anksčiau bendradarbiavo su Rusijos įmonėmis per „Apteras“, o birželio pradžioje šios šalies vyriausybė pasiūlė jam tapti „Zarubežneft“ valdybos nariu.

Jis papildė vieną iš virtinės aukšto rango Europos politikų, gavusių darbo Rusijos iškastinio kuro įmonėse.

Buvusi Austrijos užsienio reikalų ministrė Karin Kneissl, pagarsėjusi, kad 2018 metais šoko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu per savo vestuves, šių metų birželį buvo paskira naftos milžinės „Rosneft“ valdybos nare.

Tuo metu buvęs Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis nuo 2017 metų dirba „Rosneft“ valdybos pirmininku ir uždirba 600 tūkst. JAV dolerių (507 tūkst. eurų) per metus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)