„Sėkmingai paraginau Donaldą Tuską sugrįžti į Lenkijos politinį gyvenimą ir tą padaryti labai aktyviai – visu 100 proc. ar netgi 110 proc.,“ penktadienį sakė Borysas Budka, liberaliųjų ir konservatyviųjų pažiūrų partijos „Piliečių platforma“ (PO) vadovas.

Anot PO pirmininko, konkretesni planai dėl D. Tusko sugrįžimo bus pristatyti šį šeštadienį vyksiančiame partijos suvažiavime.

Remiantis lenkų spaudos pranešimais, B. Budka tikriausiai atsistatydins iš didžiausios šalyje opozicinės partijos lyderio posto, o jo vietą laikinai užims 64 metų amžiaus D. Tuskas.

D. Tuskas šiuo metu vadovauja Europos liaudies partijai.

Šis politikos veikėjas laikomas pagrindiniu oponentu galingajam Jaroslawui Kaczynskiui, kuris vadovauja konservatyviajai nacionalistinei Lenkijos valdančiajai „Teisės ir Teisingumo“ (PiS) partijai.

Tvirtomis proeuropietiškomis pažiūromis garsėjantis D. Tuskas Lenkijos ministru pirmininku buvo nuo 2007 m. iki 2014 m. Vėliau jis persikėlė į Briuselį pirmininkauti Europos Vadovų Tarybai. Šiame poste politikas išdirbo iki 2019 m.

Po D. Tusko pasitraukimo iš Lenkijos į Briuselį „Piliečių platforma“ patyrė virtinę politinių pralaimėjimų. Remiantis naujausiomis apklausomis, šią liberalkonservatyvią politinę jėgą remia vos 16 proc. lenkų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)