Dėl neramumų vėlavo skrydžiai ir kilo sumaištis tarp keleivių.

Siekdama išsklaidyti protestuotojus 2E terminale, kuriame aptarnaujami tarptautiniai skrydžiai, policija panaudojo pipirines dujas.

Naujienų agentūros „Associated Press“ žurnalistas įvykio vietoje matė akis besišluostančius keleivius ir išsigandusius vaikus.

Mušdami būgnus ir kitaip keldami triukšmą, keli šimtai profsąjungos aktyvistų užblokavo terminalo pasų kontrolės zoną, todėl šimtai keleivių praleido savo skrydžius.

Įsikišo šalmais ir skydais ginkluota riaušių policija, o keleiviai buvo nukreipti į gretimą terminalą.

Profsąjungos vedė derybas su Paryžiaus oro uosto vadovybe dėl atlyginimų mažinimo, susijusio su pandemijos metu sumenkusiais oro transporto srautais.

Paryžiaus oro uostų tinklo operatorė teigia, kad jos pajamos 2020 metais sumažėjo 80 proc. ir kad ji mėgina išvengti atleidimų mainais už atlyginimų sumažinimą.

Profsąjungos paskelbė streikus ir protestus iki pirmadienio – kaip tik tuo metu, kai daugelis prancūzų šeimų vyksta vasaros atostogų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)