„Susitarėme su Jungtinėmis Valstijomis. Jos pažadėjo artimiausiu metu skirti 2 mln. „Moderna“ vakcinos dozių“, – sakė ministras ketvirtadienį vakare žurnalistams.

V. Liaško patikslino, kad skiepai bus skirti pagal tarptautinę vakcinų platinimo programą COVAX. Tikimasi, kad siunta šalį pasieks jau liepą.

Ministras taip pat pranešė, kad artimiausiu metu Ukraina gaus 5,32 mln. dozių kiniškos vakcinos „Coronavac“ ir 2 mln. dozių „BioNTech/Pfizer“ vakcinos.

Pasak V. Liaško, Ukraina taip pat susitarė dėl 10 mln. JAV bendrovės „Novavax“ vakcinos dozių pristatymo. 4 mln. šio preparato dozių šalį turėtų pasiekti jau rugpjūtį.

Ministras sakė, kad sudaryti susitarimai ir kontraktai leidžia tikėtis, kad iki vasaros pabaigos pavyks paskiepyti 10 mln. žmonių.

Ketvirtadienio duomenimis, daugiau kaip 41 mln. gyventojų turinčioje šalyje vieną vakcinos nuo COVID-19 dozę yra gavę beveik 2 mln. žmonių, dvi – per 711 tūkstančių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)