Per „Tiesioginę liniją“, kurią transliavo Kremliui palankios žiniasklaidos priemonės, prezidentas atsakinėjo į klausimus, kuriuos jam tiesiogiai pateikdavo gyventojai iš visos Rusijos.

Trečiadienį vykusią ir beveik keturias valandas trukusią sesiją ne kartą trikdė ryšio problemos, ypač kai būdavo skambinama iš atokių regionų.

„Mūsų skaitmeninės sistemos šiuo metu susiduria su atakomis, galingomis DDoS atakomis “, – paaiškino laidos vedėjas V. Putinui, pašnekovui iš pietvakarinio Sibiro regiono Kuzbaso susidūrus su ryšio problemomis.

„Jūs juokaujat? Rimtai?“, – nustebo V. Putinas.

„Pasirodo, kad mes turime programišių Kuzbase“, – pajuokavo jis.

Didžiausia Rusijos telekomunikacinių paslaugų tiekėja „Rostelecom“ patvirtino informaciją apie kibernetines atakas naujienų agentūroms ir patikino, kad imtasi priemonių „šiai neteisėtai veiklai blokuoti“.

V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė, kad atakų kilmė yra neaiški.

Kibernetinis saugumas buvo viena iš pagrindinių temų, aptartų per V. Putino susitikimą su Joe Bidenu (Džo Baidenu) anksčiau šį mėnesį.

J. Bideno administracija balandį ėmėsi sankcijų prieš Rusiją dėl jos vaidmens rengiant plataus masto kibernetinę ataką prieš federalines agentūras ir daugiau kaip 100 JAV įmonių pasinaudojant bendrovės „SolarWinds“ programinės įrangos spragomis.

JAV taip pat apkaltino Rusiją dėl numanomo kišimosi į 2020 metų prezidento rinkimus. Pasak Vašingtono, atakas vykdė Rusijos saugumo tarnybos arba su Kremliumi susiję įsilaužėliai.

Kremlius šiuo kaltinimus neigia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)