„Neturime tokių planų – nieko nesiruošiame blokuoti. Ketiname su jais dirbti, bet esama klausimų, kurių esmė – kad jie mus pasiunčia tolėliau, kai nevykdo mūsų reikalavimų ir [nesilaiko] mūsų įstatymų“, – V. Putinas atsakė į vieno tinklaraštininko klausimą, ar Rusija blokuos užsienio socialinius tinklus ir kitas platformas, tokias kaip „Tik Tok“, „Telegram“, „Twitter“ ar „YouTube“.

V. Putinas šį atsakymą pateikė per kasmet rengiamą laidą „Tiesioginė linija“, kurios metu valstybės vadovas tiesiogiai atsakinėja į gyventojų klausimus.

Maskva pastaruoju metu didino spaudimą Vakarų technologijų milžinėms, kaltindama jas atsisakant pašalinti Rusijoje draudžiamą turinį, pavyzdžiui raginimus paaugliams dalyvauti protesto akcijose.

„Mes ir jūs turime jausti savo orumą, – pridūrė V. Putinas. – Na, o kai mums sako: žinote, mes su jumis dirbsime, bet jeigu jums kažkas nepatinka – duosim jums karoliukų, ir džiaukitės, kad davėm jums gražių blizgučių – tai jau žemina mūsų ir jūsų orumą.“

„Jeigu jie [užsienio IT bendrovės] dirba mūsų šalyje, uždirba padorius pinigus, [tuomet] jie turi laikytis mūsų įstatymų. Nieko ypatinga iš jų mes nereikalaujame“, – kalbėjo Kremliaus vadovas.

„Reikalaujame, kad šios įvairios tarptautinės platformos pirmuoju etapu... atsidarytų pas mus visavertes atstovybes, juridinius asmenis, su kuriais galima būtų plėtoti dialogą, – tęsė V. Putinas. – Nes šiaip, kai pasakome, kad jūs platinate vaikų pornografiją, instrukciją, kaip nusižudyti arba kaip pasigaminti Molotovo kokteilių – jūs visa tai turite pašalinti. Jie mūsų tiesiog neklauso, net nenori klausytis, ką kalbame – ir tai jau yra neteisinga.“

„Nė viena save gerbianti šalis taip nesielgia. Tuo metu ir Europoje, ir juolab Azijoje visi reikalauja, kad toks darbas vyktų civilizuotai, tuo labiau, kad jie savo šalyse kartais elgiasi nelabai civilizuotai“, – pabrėžė Rusijos lyderis.

„Jeigu jie to nedarys ir jeigu atidarytos atstovybės neįsiklausys į Rusijos įstatymų reikalavimus, esama įvairių techninių priemonių, įskaitant [ryšio] spartos sulėtinimą ir panašiai – tačiau, dar kartą kartoju, neturime planų kažką uždaryti“, – teigė V. Putinas.

Jis taip pat išreiškė viltį, kad atitinkamos Rusijos platformos „pasiūlys galimybių kūrybingiems, talentingiems žmonėms, tinklaraštininkams... atskleisti save, teikti paslaugas mūsų piliečiams ištisa virtine krypčių ir gerinti mūsų gyvenimą“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)