Didžiulė 1,3 mlrd. gyventojų turinti valstybė gegužę sulaukė didžiulės naujų užsikrėtimo atvejų bangos, dėl kurios sveikatos apsaugos sistema patiria milžinišką spaudimą.

„Moderna“ vakcina yra ketvirta, kurią patvirtino Naujasis Delis. Anksčiau duotas leidimas naudoti Oksfordo ir „AstraZeneca“ vakciną „Covishield“, bendrovės „Bharat Biotech“ šalyje sukurtą preparatą „Covaxin“ ir rusišką vakciną „Sputnik V“.

„Džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad paraiškai, gautai iš bendrovės „Moderna“ per jų partnerę Indijoje „Cipla“, buvo suteiktas leidimas naudoti ekstremaliomis sąlygomis (EUA)“, – per spaudos konferenciją Sveikatos apsaugos ministerijoje vyriausybei sakė patarėjų grupės „NITI Aayong“ narys Vinodas K. Paulas.

„Mūsų pastangos pakviesti ir vartoti kitas užsienyje sukurtas vakcinas, ypač „Pfizer“ ir „J&J“(„Johnson & Johnson“), taip pat tęsiasi“, – sakė jis.

V. K. Paulas pridūrė, kad šių preparatų patvirtinimas atvertų kelią kitų užsienyje pagamintų vakcinų importui į Indiją.

Kai Indija balandžio viduryje suteikė leidimą naudoti vakciną „Sputnik V“, į šalį buvo įvežtas nedidelis kiekis šios vakcinos dozių, nes didžiąją dalį jos planuojama gaminti šalyje, kur jau gaminami „Covishield“ ir „Covaxin“ preparatai.

Prieš du mėnesius Indija pranešė, kad pagreitinta tvarka leis naudoti užsienyje pagamintas vakcinas, kurioms leidimus jau suteikė pagrindinės vaistų kontrolės įstaigos, tokios kaip JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA).

Indijos vyriausybė buvo spaudžiama paspartinti skiepijimo kampaniją, leidžiant importuoti tokias užsienyje pagal iRNR technologiją sukurtas vakcinas kaip „Pfizer-BioNTech“ ir „Moderna“.

Nuo sausio vidurio, kai šalyje prasidėjo visuotinio vakcinavimo programa, Indijoje panaudota beveik 327 mln. dozių vakcinų.

Tačiau abi vakcinos dozes yra gavę tik šeši procentai arba 57 mln. Indijos gyventojų.

Indija yra antra pasaulyje pagal registruotų užsikrėtimo atvejų skaičių. Nuo pandemijos pradžios čia nustatyta per 30 mln. COVID-19 atvejų, beveik 398 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją