Rachel de Souza ragina valdžią atšaukti dabartinę vadinamųjų burbulų tvarką mokyklose, pagal kurią visa klasė turi izoliuotis, jeigu kuriam nors mokiniui joje diagnozuojamas koronavirusas. Jos teigimu, „karantinas iki šiol buvo tikra trauma“ vaikams ir jauniems žmonės, o dabartinės taisyklės „yra tikrai didelė problema“.

„Kalbant apie burbulus, manau, kad visiems patiktų, jeigu mes grįžtume prie normalaus gyvenimo kaip galima greičiau. Žinoma, turime saugotis, turime laikytis patarimų, tačiau dabartinė tvarka yra labai labai ribojanti“, – laikraščiui „The Daily Telegraph“ sakė ji.

Pasak vaikų komisarės, dėl karantinų vaikai „neteko iki 19 savaičių mokymosi proceso“. „Jie dėl mūsų prisiėmė didelę naštą“, – pridūrė ji.

Dėl dabartinės tvarkos smarkiai išaugo pamokose nedalyvaujančių mokinių skaičius. Naujausi vyriausybės duomenys rodo, kad praėjusią savaitę šis skaičius siekė 239 tūkst. ir per savaitę patrigubėjo.

Tuo metu „The Guardian“ skelbia, kad valdžia planuoja atsisakyti dabartinės tvarkos. Pranešimo laukiama per ateinančias kelias dienas. Laikraščio duomenimis, vyriausybė ketina nurodymą izoliuotis nuo rugsėjo pakeisti testavimu.