Europai pradedant persiorientuoti į elektrines transporto priemones, Kinijos bendrovės „Envision“ dviejų milijardų eurų vertės projektas yra sveikinamas kaip E. Macrono pastangų pavyzdys, kaip paskatinti užsienio firmas „Pasirinkti Prancūziją“ investicijoms, ypač į pažangiausias technologijas.

„Į šį projektą mes ketiname investuoti daugiau nei 200 mln. eurų kartu su įmonėmis, investuotojais ir vietos valdžia“, – sakė E. Macronas įmonės vadovams ir vietos pareigūnams. – Tai ta vieninga Prancūzija, kuri moka dirbti kartu ... kuri leis mums žengti į priekį ir susigrąžinti savo pramonę, susigrąžinti savo stiprybę ir būti produktyviems bei atviriems“.

Tai jau antroji planuojama akumuliatorių gigagamykla Europoje po konkuruojančio automobilių gamintojo „Stellantis“ ir energetikos milžinės „TotalEnergies“ planuojamos gamyklos Italijoje.
Per ateinančius trejus metus įgyvendinant projektą, kurio tikslas – atgaivinti tris sunkumų patiriančias „Renault“ gamyklas, planuojama sukurti maždaug 1 000 darbo vietų.

Bendrovė tikisi šiose gamyklose iki 2025 metų pagaminti 500 tūkst. automobilių.

„Mes tai vertiname kaip abipusę naudą tarp „Renault “,„Envision“ ir Prancūzijos vyriausybės, – sekmadienį naujienų agentūrai AFP sakė „Envision“ vadovas Lei Zhangas. – Tai nebūtų buvę įmanoma prieš dvejus metus. Dabar labai tinkamas laikas dėl Prancūzijos ekonomikos atkūrimo plano“.

Europa stiprina pastangas statyti gigagamyklas. Nevyriausybinės organizacijos „Transport & Environment“ ataskaita rodo, kad tokių projektų jau yra apie 40.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)