Galimai jauniausia JK motina pastojo būdama dešimties ir pagimdė šių metų birželį. Naujagimis gimė kiek daugiau nei po 30 nėštumo savaičių. Tiek motina, tiek vaikas yra sveiki.

Vaikelio susilaukusios 11-metės šeima nieko nežinojo apie jos nėštumą – įvykį tiria socialinės tarnybos ir savivaldybės pareigūnai. Siekiama išsiaiškinti, kodėl niekas nieko nežinojo.

Mergaitės artimuosius pažįstančio asmens teigimu, jos nėštumas šeimai tapo tikru šoku.

Iki šiol jauniausia JK mama buvo laikoma Tressa Middleton, kuri pagimdė 2006 metais, būdama 12-os. 2014 m. vaiko susilaukė 12-metė motina ir 13-metis tėvas (jauniausia tėvų pora), o 2017 m. buvo pranešta apie nėščią 11-metę, tačiau daugiau jokių detalių nebuvo paviešinta.

Pasak gydytojų, mergaičių lytinė branda vidutiniškai prasideda apie 11-uosius metus, tačiau ji gali prasidėti bet kada tarp 8 ir 14 metų. Daug kas priklauso nuo svorio, darančio įtaką hormonams – daugiau sveriančių vaikų lytinė branda prasideda anksčiau.

Pastoję vaikai rizikuoja pagimdyti anksčiau numatyto laiko, jog jų kūdikis gims pernelyg mažo svorio, patirti būklę iki eklampsijos (eklampsija – nėštumo metu, gimdymo metu ar per 7 dienas po gimdymo atsiradę viso kūno traukuliai) ir labiau užsikrėsti infekcijomis.