„Turime dronų, kurie be piloto gali nuskristi 7 tūkst. kilometrų ir nusileisti atgal pakilimo vietoje ar bet kurioje kitoje vietoje“, – pareiškė generolas Hosseinas Salami valstybinės televizijos transliuotoje kalboje.

Jis nepateikė jokios kitos informacijos, tačiau pažymėjo, kad naujasis bepilotis orlaivis gali įveikti 3,5 tūkst. kilometrų nuotolį į priekį, palyginti su 2 tūkst. kilometrų galinčiu įveikti koviniu dronu „Gaza“, kuris buvo pristatytas šių metų pradžioje.

Pranešama, kad dronas „Gaza“ iki šiol buvo ilgiausius atstumus galintis įveikti Irano dronas.

Irano oro pajėgas daugiausia sudaro pasenę JAV naikintuvai, nusipirkti valdant šachui, nuverstam 1979 metais. Šių naikintuvų priežiūrą apsunkina sankcijos, kurias taiko Jungtinės Valstijos.

Dėl šios priežasties Iranas sutelkė dėmesį į bepiločių orlaivių kūrimą, kurie, Revoliucinės gvardijos teigimu, buvo naudojami 2019 metų liepos mėnesio reide prieš kurdų sukilėlius Irake.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)