Centrinių Sidnėjaus rajonų gyventojams anksčiau galiojęs nurodymas likti namuose buvo išplėstas ir dabar taikomas visame mieste bei pakrančių ir kalnuotuose regionuose aplinkui miestą.

Dėl to buvo uždaryti, be kita ko, restoranai, barai ir kavinės.

Iš pradžių valdžia buvo įvedusi apribojimų tik dirbantiesiems Sidnėjaus verslo rajone bei prabangesnių rytinių rajonų gyventojams, tačiau šeštadienio vakarą dėl spartaus infekcijos atvejų šiuose rajonuose augimo buvo imtasi ryžtingesnių priemonių.

Tiesa, sveikatos srities ekspertai anksčiau pareiškę manantys, kad staigiai ir trumpam įvesto griežtesnio karantino, kuris pastaraisiais mėnesiais pasiteisino kituose Australijos miestuose, nepakaks protrūkiui pažaboti.

Sidnėjuje jau užfiksuota daugiau nei 110 „Delta“ atmainos atvejų nuo tada, kai birželio pradžioje ši atmaina buvo pirmą kartą nustatyta tarptautiniais maršrutais skraidančių lėktuvų įgulas vežiojančiam vairuotojui.

Protrūkis sukėlė tikrą šoką Sidnėjuje, kuris po kelių mėnesių, kuomet buvo fiksuoti tik pavieniai infekcijos atvejai, jau buvo grįžęs prie beveik įprasto gyvenimo.

Pagal naujausius Sidnėjuje nustatytus apribojimus, gyventojai privalo likti namuose mažiausiai dvi savaites ir gali iš jų išeiti tik nusipirkti būtiniausių prekių, gauti medicininės pagalbos, pasimankštinti, į mokyklą ir į darbą, jeigu negali dirbti iš namų.

Taip pat nuo pirmadienio karantino zonoje negyvenantys asmenys, lankęsi Sidnėjuje, privalo 14 dienų izoliuotis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)