Šeštadienio vakarą iki tol tik Sidnėjaus centre įsikūrusiems barams, restoranams ir kavinėms taikytas draudimas dirbti buvo išplėstas ir dabar galioja visame mieste bei aplinkiniuose kalnų ir pajūrio regionuose.

Sidnėjaus gyventojai mažiausiai iki liepos 9 d. privalės likti namuose, iš kurių galima išeiti tik įsigyti būtiniausių prekių, gauti medicininę pagalbą, pasportuoti, nueiti į mokyklą arba, jeigu nėra galimybės dirbti iš namų, – nueiti į darbą.

Nors dabar Sidnėjaus centre – praktiškai nė gyvos dvasios, daugybė plaukikų ir banglentininkų patraukė į šalia miesto plytintį Bondi paplūdimį, nes sportas lauke kol kas dar nėra uždraustas.

Australijos šiaurėje esančiame Darvino mieste sekmadienį taip pat paskelbtas žaibiškas 48 valandų trukmės visuotinis karantinas, nes užfiksuotas koronaviruso protrūkis atokioje aukso kasykloje.

Šiaurės Teritorijos gubernatorius Michaelis Gunneris teigia, kad nerimą kelianti žinia yra ta, jog šiame regione nepavyksta atsekti artimų užsikrėtusių asmenų kontaktų. Regione gyvena daug Australijos čiabuvių, kurie, manoma, yra mažiau atsparūs COVID-19.

Iki šiol Australijai iš esmės pavyko išvengti pandemijos taikant itin griežtas priemones.

Šalyje, turinčioje maždaug 25 milijonus gyventojų, nuo pandemijos pradžios patvirtinta tik 30 400 atvejų, o apie 910 žmonių mirė.

Tačiau kritikos susilaukia lėta vakcinacijos eiga ir uždarytas susisiekimas su užsieniu. Valdžia mano, kad tarptautinės kelionės galėtų atsinaujinti tik 2022 m.

Anot dpa, penktadienio duomenimis, kol kas paskiepyta tik 7,1 mln. Australijos gyventojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)