Parado dalyviai, nešę vaivorykštės spalvų vėliavas ir įvairius plakatus, iš sostinės pakraštyje esančio Pantino priemiesčio žygiavo į Respublikos aikštę Paryžiaus centre – daugelio politinių susibūrimų susitikimo vietą.

Atokiau nuo madingo sostinės centro eitynės buvo pradėtos sąmoningai, siekiant į paradą įtraukti kuo daugiau dalyvių, pareiškė LGBT organizacijas Prancūzijoje vienijančios grupės „Inter-LGBT“ atstovas spaudai Matthieu Gatipon-Bachette.

Šį savaitgalį „Pride“ paradai vyksta įvairiuose pasaulio miestuose, nors Europoje nuotaikas temdo ginčas dėl įvairių šalių požiūrio į LGBTQ teises.

Europos Sąjungos (ES) lyderiai ketvirtadienį per savo susitikimą pažėrė aštrios kritikos Vengrijos premjerui Viktorui Orbanui dėl naujo jo šalies įstatymo, draudžiančio suteikti nepilnamečiams prieigą prie bet kokios medžiagos LGBTQ tema.

O dieną anksčiau Briuselis nusiuntė laišką Vengrijos teisingumo ministrui su prašymu pateikti „išaiškinimus, paaiškinimą ir informaciją“ apie įstatymo elementus.

Laiške sakoma, kad kai kuriomis nuostatomis, kaip atrodo, „tiesiogiai pažeidžiamas diskriminacijos lyties ir lytinės orientacijos pagrindu draudimas“, kad jomis homoseksualumas, lyties keitimas „prilyginami pornografijai“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)