„Pavojus sąlyginai didelis. Mums žinoma, ką gali padaryti melagingos naujienos ir iš praeitų rinkimų patirties kitose valstybėse, žinome, kad čia vykdomas tikrų tikriausias propagandinis karas“, – interviu dpa sakė politikas.

W. Schaeuble pažymėjo, kad ne visada akivaizdu, kas vykdo atakas, o „įprasti įtariamieji“ visada neigia įtarimus, net jei pateikiami akivaizdūs įrodymai.

„Man ypač nerimą kelia tai, kad nors didelė gyventojų dalis ir yra gerai integravęsi, tačiau jie gauna informaciją, kas yra teisėta, iš dalies ar daugiausiai iš užsienio žiniasklaidos“, – sakė Bundestago pirmininkas.

Anot jo, kai kurios žiniasklaidos priemonės, pavyzdžiui, „Russia Today“ (RT), akivaizdžiai nė iš tolo nesilaiko žiniasklaidos laisvės principų.

Todėl jis pabrėžė, kad situacija su žiniasklaidos laisve tokiose šalyse kaip Rusija ar Turkija taip pat paveikia rinkėjus Vokietijoje.

Paklaustas, kaip šią problemą spręsti, W. Schaeuble pripažino, kad socialiai tam pasipriešinti sudėtinga, tačiau informaciją apie manipuliacijos ir propagandos pavojų gali padėti skleisti rusiškai kalbantys nuomonės įtakdariai socialiniuose tinkluose.

Jis pridėjo, kad liberali demokratija taip pat nėra bejėgė ir turi ne tik svajoti apie geresnį bendradarbiavimą su Rusija, bet ir kelti šias problemas su atsakingais asmenimis, įskaitant Rusijos prezidentą.

Kalbėdamas apie prieš vokiečius nukreiptas dezinformacijos kampanijas, jis pabrėžė pasitikėjimo ir kritinio mąstymo svarbą.

„Mes privalome žinoti apie pavojų, nepavargti nuo jo ir visų svarbiausia – niekam nepasiduoti“, – sakė parlamento vadovas.

Federaliniai rinkimai Vokietijoje vyks rugsėjo 26 d., o 78 metų W. Schaueble planuoja juose dalyvauti.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)