Prastos būklės pastatas Atarino rajone sugriuvo penktadienį, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis, prašęs neskelbti jo pavardės.

Anot šaltinio, be keturių žuvusių moterų, civilinės saugos darbuotojai „ištraukė keturis likusius gyvus žmones“, iš kurių vienas buvo sužeistas.

Remiantis informacija Aleksandrijos gubernijos „Facebook“ paskyroje, pagal 2018 metų įsakymą šį penkiaaukštį pastatą planuota renovuoti, o valdžios institucijos buvo nurodžiusios nuardyti jo viršutinį aukštą.

Aleksandrijos ir sostinės Kairo centrinėse dalyse yra daug XIX a. ir XX a. pradžios pastatų. Kai kuriuose iš šių pastatų nuo seno gyvena vidurinioji klasė ar veikia viešosios įstaigos, tačiau daugelis yra apleisti.

Pastaraisiais metais Egipte įvyko ne viena žmonių gyvybių pareikalavusi pastatų griūtis. Pagrindinės tokių avarijų priežastys – bloga statinių techninė būklė ir statybos normų nesilaikymas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)