„Sputnik“... dar nesugebėjo gauti ir galbūt niekada negaus EVA (Europos vaistų agentūros) patvirtinimo“, – Briuselyje sakė M. Draghi.

Be to, pasak Italijos lyderio, „kiniška vakcina... pasirodė esanti netinkama – pažvelkite į Čilės patirtį“.

Kinijos vakcina „Sinovac“ buvo plačiai vartojama per skiepijimo kampaniją Čilėje. Dabar svarstoma, kad paskiepytiems asmenims gali reikėti trečiosios dozės, turinčios sustiprinti imuninę apsaugą nuo naujų koronaviruso variantų.

Tiek „Sputnik V“, tiek „Sinovac“ tinkamumas vartoti ES rinkoje šiuo metu vertinamas EVA.

M. Draghi sakė, kad Europos vaistų agentūrą reikia „sustiprinti ir galbūt taip pat reformuoti“, kad nepasikartotų pastarojo meto „nemaža sumaištis“ dėl vakcinų.

Jis atkreipė dėmesį, kad šios institucijos vertinimai dėl COVID-19 vakcinų saugumo skyrėsi nuo nacionalinių medicinos tarnybų išvadų.

M. Draghi šiuos komentarus išsakė baigiantis dviejų dienų ES lyderių susitikimui, per kurį, anot jo, buvo aptarta bendra padėtis kovojant su koronaviruso pandemija.

„Pandemija dar nesibaigė, mes dar iš jos neišėjome“, – kalbėjo Italijos lyderis ir atkreipė dėmesį į koronaviruso užkrečiamesnio „Delta“ varianto spartų plitimą Jungtinėje Karalystėje.

Italijos nacionalinio sveikatos apsaugos instituto ISS pranešime sakoma, kad pirminis variantas „Alpha“ birželį šalyje tebebuvo dažniausias ir sudarė 74,9 proc. ištirtų ėminių.

Tačiau birželio 21-ąją užsikrėtimo „Delta“ varianto koronavirusu dalis tarp ištirtų ėminių padidėjo iki 16,8 procento, nurodė ISS. Gegužę jo dalis tebuvo 4,2 procento.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)