„Sputnik“... iki šiol dar nepavyko gauti EVA (Europos vaistų agentūros) patvirtinimo ir turbūt niekada nepavyks“, – Briuselyje pareiškė M. Draghis.

Tuo metu „kiniška vakcina, kuri niekuomet nepateikė prašymo (dėl EVA patvirtinimo), pasirodė esanti nepatenkinama, atkreipkite dėmesį į Čilės patirtį“, pridūrė jis.

Čilė savo skiepijimo kampanijoje gausiai naudoja Kinijos „Sinovac“ vakciną ir šiuo metu svarsto suleisti paskiepytiesiems trečią vakcinos dozę, siekiant padidinti apsaugą nuo naujų atmainų.

Savo komentaruose M. Draghi nurodė, kad esama poreikio „sustiprinti ir galbūt netgi pertvarkyti EVA“, kad būtų galima išvengti pastaruoju metu stebėtos „nemažos sumaišties“ dėl vakcinų. Jis užsiminė apie tam tikrus EVA ir nacionalinių sveikatos tarnybų skelbiamų pareiškimų apie COVID-19 vakcinų saugumą neatitikimus.

M. Draghi savo komentarus pateikė baigiantis dviejų dienų trukmės ES susitikimui, kurio metu, pasak jo, lyderiai padiskutavo apie koronaviruso situaciją.

„Pandemija dar nesibaigė, mes dar neišsivadavome iš jos gniaužtų“, – teigė Italijos lyderis, atkreipdamas dėmesį į Jungtinėje Karalystėje stebimą spartų labiau užkrečiamos „Delta“ atmainos koronaviruso plitimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)