„JAV prezidentas su V. Putinu susitiko rimtoms deryboms, kurios, mano požiūriu, neatrodė kaip apdovanojimas Rusijos prezidentui. Suvereni ES, mano nuomone, turėtų taip pat sugebėti panašiame susitikime atstovauti ES interesams“, – po ES derybų Briuselyje vykusioje spaudos konferencijoje teigė ji.

Ch. Michelis: ES būtina plėtoti dialogą su Rusijos pilietine visuomene

Europos Vadovų Tarybos (EVT) viršūnių susitikime buvo aptartos ir naujos galimos sankcijos Rusijai, ir Briuselio ketinimas plėtoti dialogą su Rusijos pilietine visuomene, penktadienį sakė Europos Vadovų Tarybos vadovas Charles'is Michelis.

„Mes palaikome sankcijų įvedimo būtinybę – apsvarstėme įvairias galimybes suvaržymo priemonių srityje, taip pat (kalbėjome) apie būtinybę veikti drauge tarpasmeniniame lygmenyje, veikti drauge su Rusijos pilietine visuomene, apie mūsų vertybių ir pagrindinių teisių palaikymą ", – sakė jis spaudos konferencijoje.

Pasak Ch. Michelio, taip pat buvo kalbama apie politinio dialogo su Rusija sąlygas.

Anksčiau buvo pranešta, kad Europos Vadovų Taryba po ilgų diskusijų priėmė pareiškimą, kuriame pareiškė savo pasirengimą plėtoti bendradarbiavimą su Rusija daugelyje sričių ir imtis naujų varžančių priemonių.

Tarp sričių, kuriose, Europos lyderių nuomone, naudinga būtų palaikyti dialogą su Rusija, yra aplinkos apsaugos, sveikatos apsaugos sritys. Susitikime taip pat buvo paminėtos tarptautinės Irano branduolinės programos, Sirijos ir Libijos temos.

Kartu su pareiškimu dėl pasirengimo bendradarbiauti su Rusija ES viršūnių susitikimas pavedė Europos Komisijai ir ES užsienio politikos vadovui Josepui Borrelliui pasiruošti prireikus vėl įvesti sankcijų Rusijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)